Het is vandaag ‘eet-geen-dieren-dag’! Een dagje zonder vlees….wat eet je dan? Falafel!
Goudbruin gefrituurde balletjes op basis van kikkererwten met komkommer-knoflooksaus in een pitabroodje. Met dit recept heb je vanavond een heerlijke maaltijd op tafel.


Nodig:
- koekenpan of frituurpan
- keukenmachine of staafmixer
Ingrediënten:
- blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
- 2 eieren
- 1 gesnipperde ui
- zakje peterselie, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 2 el sesamzaad
- 2 tl komijn (djinten)
- 2 tl koriander (ketoembar)
- zout
- 1 tl chilipoeder (naar smaak)
- 100 g bloem
- frituurolie 


Pureer de kikkererwten in de keukenmachine. Als je met de staafmixer werkt, pureer de erwten dan in porties. Schep over in mengkom, voeg eieren, ui, knoflook, peterselie en sesamzaad toe. Breng op smaak met de specerijen en zout. Vorm met een lepel en natte hand telkens een balletje en rol door de bloem. Druk ze een beetje plat en leg ze een uurtje in de koelkast. Olie verhitten en de balletjes in porties goudbruin bakken. Uitlekken op keukenpapier. 
Maak een sausje op basis van yoghurt met knoflook, peterselie en komkommer. Voor de echte liefhebber schep je daar 2 el tahin (sesampasta) door. 
Vul een pitabroodje met wat ijsbergsla, rode uienringen, tomaat en 2-3 balletjes falafel.

Eet smakelijk!

Oh ja….falafel is ook kant&klaar te koop ;-)

diëtisten Met Smaak

Voeding & Leefstijl

info@dietistenmetsmaak.nl

KvK nummer

70337039

Rekeningnummer

NL28 KNAB 0280 6084 70