Loop je ook wel eens een Turkse/Marokkaanse winkel in en zie je al die bakjes met kruiden en zaadjes waarvan je niet weet wat je er mee zou kunnen doen? Probeer dit dan eens! Dukkah is een noten-specerijenmengsel uit Egypte. Je kunt schijfjes komkommer erin dopen, het over tomaatjes strooien, over salades, gekookte groenten, omelet of je broodje erin dopen. Eenmaal geproefd en je bent verkocht!

Ingrediënten:
- 150 g hazelnoten
- 150 g amandelen
- 2 tl karwijzaad
- 2 tl korianderzaad
- 2 tl venkelzaad
- 2 tl nigellazaad (zwart sesamzaad)
- 1 tl zeezout


Nodig:
- Keukenmachine/blender
- Koekenpan

Rooster eerst de noten in een droge koekenpan. Als de hazelnoten en amandelen nog een velletje hebben, leg ze dan na het roosteren op een schone theedoek en wrijf ze stevig heen en weer tussen de doek. De velletjes laten makkelijk los.
Rooster dan de zaadjes tot ze lekker beginnen te ruiken. Laat alles even afkoelen.
Doe alles bij elkaar met het zout in de keukenmachine en maal alles fijn.

Serveer de dukkah in een mooie schaal bij de maaltijd of als tussendoortje. Doop je broodje eerst even in de olijfolie en dan in de dukkah.
Dukkah blijft enkele weken goed in een afgesloten trommel.

diëtisten Met Smaak

Voeding & Leefstijl

info@dietistenmetsmaak.nl

KvK nummer

70337039

Rekeningnummer

NL28 KNAB 0280 6084 70