4 personen

Ingrediënten:
- 350 g risottorijst
- 2 el olijfolie 
- 1 fijngesneden ui
- 2 el verse tijm
- 1 glas droge witte wijn + half glaasje extra
- ongeveer 1 liter water
- blokje kippenbouillon
- geraspte Parmezaanse kaas
- courgette, champignons, boontjes, broccoli

Uitjes zachtjes fruiten in de olijfolie tot ze glazig zijn. Tijm van de takjes rissen en bij de uitjes doen. Rijst toevoegen en even omscheppen. De wijn er bij gieten en in laten koken. Bouillonblokje boven de rijst in stukjes breken. Water in scheutjes toevoegen, steeds roeren tot al het water opgenomen is. Ondertussen nippen van half glaasje wijn. Proeven of de rijst op smaak en gaar is. De buitenkant van risottorijst is zacht, de binnenkant mag nog een beet hebben. In een mooie schaal opdienen en royaal bestrooien met verse parmezaan. Eventueel nog wat extra tijm. 
Broccoli en boontjes even gaar koken. Courgette in blokjes en champignons aanbakken in 2 el olijfolie, broccoli en boontjes toevoegen. Peper en zout naar smaak.
Stukje gebakken kipfilet gerold in plakje parmaham of gegrild geitenkaasje erbij ...mmm!!!

diëtisten Met Smaak

Voeding & Leefstijl

info@dietistenmetsmaak.nl

KvK nummer

70337039

Rekeningnummer

NL28 KNAB 0280 6084 70