Recept: Gerookte makreel met ketjap en sambal

Een snel en smakelijk recept met gezonde, vette vis!

4 personen

Ingrediënten:

  • 2 hele gerookte makrelen of 4 filets
  • 1/2 kopje ketjap
  • 1 à 2 tl sambal

Op een oude krant de makrelen schoonmaken (openklappen en graten met punt van mes of vork eruit halen) en in mootjes in een ovenschaal leggen. Sausje maken van ketjap en sambal (naar smaak) en over de makreel verdelen. In de oven op 180 graden, ongeveer 20 minuten. Lekker met zilvervliesrijst en roerbakgroenten. Echt jummie!

diëtisten met smaak

Voeding & Leefstijl

Ondernemershuis

Nijverheidsstraat 3

1741 EL Schagen

0224 744077

Marjolijn 06 30 36 40 26

info@dietistenmetsmaak.nl

KvK nummer

70337039

Rekeningnummer

NL28 KNAB 0280 6084 70

 

Aangesloten bij de ketenzorg Diabetes en CVRM:

De praktijk is elke vrijdagmiddag vanaf 13:00 uur gesloten.