Spaanse ovenschotel met eieren
4 personen
Ingrediënten:
- 250 g tomaatjes
- stronk broccoli
- schaaltje haricots verts
- 2-3 geroosterde paprika's (pot)
- 150 g chorizo (vleeswaar)
- 150 g rauwe ham (vleeswaar)
- 8 eieren
- 1 à 2 tl milde paprikapoeder
- peper en zout
- peterselie
Oven voorverwarmen op 200 graden. Tomaatjes doormidden snijden. Broccoli in roosjes verdelen en samen met haricots 2 min. koken. Afgieten en met koud water afspoelen. Paprika's uit laten lekken en in repen snijden. Ham in repen snijden.
Ovenschaal invetten met olijfolie, tomaatjes met snijkant naar beneden in de schaal leggen. Groente en paprika over de schaal verdelen, ham en chorizo er tussen steken. Bestrooien met paprikapoeder. Eieren verdelen over de schaal, peper en zout naar smaak er boven malen. 15-20 minuten bakken tot de eieren gaar zijn. Bestrooien met verse peterselie.
Lekker met vers volkorenbrood of zilvervliesrijst.