Gisteren, toen ik ietwat inspiratieloos door de Appie liep, een heerlijk en gezond recept gevonden. Dat we graag met jullie delen! De hoeveelheden iets aangepast en natuurlijk gekozen voor een volkoren spaghetti.
2 personen
Ingrediënten:
• 100 g volkoren spaghetti
• 1 teen knoflook
• 46 g ansjovisfilets in olijfolie
• 1 theelepel sambal
• 1 courgette
• 150 g boerenkool
• 200 g cherrytomaten
• 25 g Pecorino Romano (kaas)
Kook de spaghetti beetgaar. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Bak de ansjovisfilets met de olie in een hapjespan en duw met een pollepel de ansjovis in stukjes. Voeg de knoflook en sambal toe en fruit 2 min. op laag vuur. Snijd de courgette in stukjes en voeg deze samen met de boerenkool toe aan het knoflook-sambalmengsel. Bak 5 min. mee op hoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer de tomaatjes. Giet de spaghetti af en meng met de tomaten door de groenten. Schaaf de pecorinokaas erover en eet smakelijk!
2 personen
Ingrediënten:
• 100 g volkoren spaghetti
• 1 teen knoflook
• 46 g ansjovisfilets in olijfolie
• 1 theelepel sambal
• 1 courgette
• 150 g boerenkool
• 200 g cherrytomaten
• 25 g Pecorino Romano (kaas)
Kook de spaghetti beetgaar. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Bak de ansjovisfilets met de olie in een hapjespan en duw met een pollepel de ansjovis in stukjes. Voeg de knoflook en sambal toe en fruit 2 min. op laag vuur. Snijd de courgette in stukjes en voeg deze samen met de boerenkool toe aan het knoflook-sambalmengsel. Bak 5 min. mee op hoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer de tomaatjes. Giet de spaghetti af en meng met de tomaten door de groenten. Schaaf de pecorinokaas erover en eet smakelijk!