Een heerlijk winters recept!
4 tot 8 personen
1 kilo vlees (rund/kalf/lam/kip/geit) in blokken gesneden
3 uien, 2/3 tenen knoflook
gemberpoeder
koriander
saffraan
kurkuma
Ras el Hanout (kruidenmengsel o.a. verkrijgbaar bij de toko)
zout en peper
pruimen
verse koriander
amandelen
verse platte peterselie
sesamzaad
olie en water
4/6 hardgekookte eieren
Vlees in olie aanbraden, uien en knoflook snipperen en meebakken. Gember, saffraan, kurkuma, koriander en Ras el Hanout toevoegen (hoeveelheid naar smaak) en een scheut water. Laat rustig sudderen en voeg steeds beetje water toe. Laat het niet verdampen maar het vlees moet ook niet ‘zwemmen’. Zout en peper toevoegen. Met deksel op de pan laten sudderen, steeds controleren of er nog een beetje water bij moet. Proef of er genoeg kruiden inzitten, zo nodig toevoegen. Pruimen toevoegen en mee laten sudderen. De uien, pruimen en kruiden maken samen een dikke saus. Ondertussen de amandelen in een droge koekenpan roosteren (erbij blijven, ze branden snel aan). Als het vlees gaar is (2-3 uur) de pan van het vuur halen. Het vlees met de saus in een mooie schaal scheppen, de eieren halveren en rangschikken, verse koriander en peterselie erover snipperen, de amandelen en het sesamzaad erover strooien.