Met de herfst buiten is een verwarmende pompoensoep welkom! We geven je een Marokkaans recept. 


4 personen

Ingrediënten:

  • een oranje of een flespompoen,
  • 2-4 tenen knoflook,
  • 2 uien,
  • kaneelstokje,
  • koriander-, karwei- en gemberpoeder,
  • ras-el-hanout (te koop bij Marokkaanse/Turkse winkeltjes),
  • chilivlokken,
  • 2-3 blokjes kippenbouillon,
  • milde olijfolie. 

Uien en knoflook grof snijden en smoren in scheut olijfolie. Van alle specerijen een theelepel + kaneelstokje toevoegen en even mee laten smoren. Ondertussen de pompoen halveren en zaadjes verwijderen. De pompoen hoeft niet geschild, alleen lelijke plekjes wegsnijden. In blokken bij ui/knoflook voegen, 1 liter water toevoegen met de bouillonblokjes, alles 20 min. laten stoven tot de pompoen zacht is. Kaneelstokje er uit halen (bewaren!) en met de staafmixer de soep pureren. Extra water toevoegen tot de gewenste dikte, kaneelstokje terug in de pan en nog even zachtjes laten koken . Vergeet niet te proeven of de soep op smaak is! 
Schep de soep in kommen en doe er nog een lepel dikke yoghurt in. Met verse koriander of peterselie bestrooien en je hebt een super-herfst-soep!

diëtisten Met Smaak

Voeding & Leefstijl

info@dietistenmetsmaak.nl

KvK nummer

70337039

Rekeningnummer

NL28 KNAB 0280 6084 70